Codi de seguiment google analitics

11 de desembre del 2011

Durban (4): La cimera a les xarxes socials

Les xarxes socials han estat molt presents durant la Cimera. Alguns dels catalans que hi eren i han usat les xarxes socials per a difondre coneixement: @susribero @llorencSerrano @mediambientcat @giselaloran @MTorresGunfaus velles i vells coneguts que no afluixen. No són els únics catalans que hi ha, però els destaco amb els seus noms tuiteros perquè han estat de gran ajuda pel seguiment en la distància. Molt bé. 

Dels mitjans @MendezRafael de El País, que sempre ha estat molt interessant en el clima, ha fet bona feina i ara està piulant en directe de matinada. @ManuelAsede de Público també hi és. @Acerrillo3 no ha estat a Durban, però hem coincidit a un parell de COPs i sap de què va, com jo, està seguint la COP a aquestes hores. @jaumejosa ha fet un excel·lent post diari sobre la COP fins fa uns dies al seu blog del @DiariAra. Ha triat molt i molt bé, es nota que duia un bon guia (no ho sé, però estic convençut que anava de la ma del Josep Garriga, ja li ho preguntaré). El @DiariAra ha estat el primer a Catalunya que ha dedicat un especial a l’assumpte –com han fet tots els diaris europeus i alguns americans des del Financial Times al Le Monde. Així que, xapeau! Cap altre diari català ho ha fet, que jo sàpiga. L’@Oriolllado ha fet un Storify fantàstic sobre la COP.

Ara, la palma se l’emporta @Guardian. Ho segueix amb intensitat i té dos periodistes de primera, amb contactes informats i valents. A Copenhague van ser els primers en tenir el primer esborrany ministerial i a Durban ho han tornat a fer. Han fet un seguiment excel·lent. Els amics del @ClimateGroup també han fet piulades molt interessants i informades. Els periodistes de Point Carbon News, molt al cas i ben connectats. Els britànics fan molta pinya a les COP , s’ajuden i s’informen

A través del twitter, només posant l’etiqueta de #COP17 he pogut seguir molta brossa, però de tant en tant persones des de dintre que deien coses molt atinades, o apunts de blogs amb molt senderi, de perspectiva diversa i d’arreu del món. Molt, molt interessant. A més, de tant en tant, algun dels participants no ha pogut resistir estriure algun tuit. N’hi ha hagut un molt interessant de @CHedegaardUE, i a un ministre li han demanat que parés, que podia desmontar la negociació. Les ONG’s han estat també presents i molt actives a la xarxa. A mogut campanyes, on @Avaaz és la més hàbil sense dubte, i ha piulat molt.  El sector negocis ha estat més prudent. No piula tant, tot i que també he recollit comentaris i informacions interessants.Cal dir, però, que la COP es pot seguir a distància sobretot per la bona feina de @UNFCCC que ha penjat els documents a la web molt ràpidament, molt ben endreçats com sempre i ha retransmès amb streamings de grandíssima qualitat totes les sessions. Excel·lent com sempre. @CFigueres ha estat molt activa a la xarxa fins que han arribat els ministres, com ha de ser. Molt bé, la Secretaria.

L’altra dia en Ramon Folch deia que la tecnologia de la comunicació ha de servir per més que per dir-se cosetes. Es referia al potencial per a la gestió eficient de la ciutat. Però aquests dies m’he expulsat del tot la mandra que em feien les xarxes socials. Es teixeixen comunitats virtuals molt interessants, A més de per compartir opinions, idees i informaciò, haurem de trobar fórmules per a difondre pensament i crear aliances per a l’acció. Molt, molt interessant... i molt divertit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada