Codi de seguiment google analitics

8 de febrer del 2011

El Consell Europeu impulsa l'eficiència energètica i l'estratègia Low Carbon 2050

El dia 4 de febrer, el Consell Europeu va donar impuls al tercer 20% pel 2020. El paquet Energia i Clima amb les directives i decisions que incorpora deixava el camí clar per a la reducció d'emissions de GEH -el primer 20%- i l'assoliment del 20% d'energia final a partir de fonts renovables -el segon 20%. Quedava per desenvolupar el tercer 20%: la reducció d'un 20% del consum energètic. El darrer Consell hi posa fil a l'agulla. Fixa el 2011-2012 com a transició per a veure si l'estratègia que ha de presentar en breu la Comissió funciona i el 2013 per revisar-la. Anuncia regulacions en la compra pública entre d'altres mesures.

Per altra banda, i a mi em sembla extremadament rellevant, el Consell ha decidit impulsar l'estratègia low carbon 2050 (en castellà la tradueixen com a "estrategia de bajas emisiones de carbono 2050", haurem de trobar-li nom en català). La decisió ja presa pel Consell de situar Europa en unes reduccions de GEH entre el 80%-95% en relació a l'any base, es tradueix en una estratègia, següent pas en el marc d'una lògica inexorable.

Qui encara pensi que aquesta qüestió de l'economia de baixes emissions de carboni no va amb ell, que es vagi calçant. Jo crec que val la pena implicar-se en el disseny del procés. Qui no ho faci patirà primer, i estarà despenjat després. Governs, empreses i ciutadania, espavilem-nos, perquè no serà fàcil arribar a aquestes reduccions. I el 2050 no és tan enllà, i menys si tenim en compte que el 2020 és a tocar i tenim  compromisos de reducció del 20% segur, i altes pressions dels països centreuropeus per assolir el 30%. A treballar!

Els acords també entren a fons en d'altres aspectes sobre l'energia que val la pena conèixer. Els enllaços del comunicat de premsa en castellà i en anglès:
 http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/es/ec/119193.pdf
 http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/en/ec/119141.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada